Tuntuuko tutulta? Yltiörehellinen parodiamainos paljasti lentomatkustamisen todellisuuden

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Matkakuumeen koittaessa on suorastaan vaikea pysyä kotisohvalla television ääressä iltoja viettämässä. Vaikka lentokoneella matkustaminen on helppo ja nopea tapa päästä toiselle puolelle maapalloa, ei turistiluokassa matkustamista voi hyvällä tahdollakaan kutsua aina miellyttäväksi.

Lentoyhtiöt kuvailevat matkustamoitaan paratiiseiksi, joissa virtaa kylmää kuplivaa, puhdasta hengitysilmaa ja tuoleissa saa aina mukavan asennon. Todellisuudessa matkustajilla ei ole ylimääräistä tilaa, he joutuvat jonottamaan ahtaisiin vessoihin ja maksavat itsensä kipeäksi jopa kahvikupposesta. Tämän paljastaa myös parodiamainoksen keksimälleen lentoyhtiölle luonut Ryan Higa.

Parodiavideolla luetellaan kaikki lentoyhtiöiden matkustajilleen tuottamat murheenkryynit aina piilokuluista rikkoontuneisiin matkatavaroihin. Videolla esitetään osuvasti se, kuinka lentokapteenin puhe kiertää korvanapeissa tai kuinka joku matkustajista kärsii ilmavaivoista. Toisaalta, eipä ihmisten käytössä ole vielä muitakaan yhtä tehokkaita matkustusmuotoja, joten tähän on tyytyminen.