Näin puhdistat uunin ilman kemikaaleja – helposti kotikonstein

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uuni kannattaa pyyhkiä puhtaaksi heti, jos sinne läikkyy tai roiskuu jotain, Pinttynyt lika on vaikeampi puhdistaa, koska se palaa ajan kanssa uuniin kiinni. Nifty-sivusto jakaa nyt vinkin uunin puhdistamiseen ilman kemikaaleja.

Ensin tulee poistaa uuninritilät. Sen jälkeen kannattaa sekoittaa 2,5 desilitraa ruokasoodaa ja vettä keskenään teelusikallinen kerrallaan, jotta seos muuttuu tahnamaiseksi. Levitä soodatahna uuniin ja anna vaikuttaa vähintään 12 tuntia. Suihkuta vaikutusajan jälkeen etikkaa ruokasoodan päälle ja puhdista sienellä tai rätillä.

Uunin puhdistamisessa tulee välttää naarmuttavia työvälineitä. Martat neuvovat, että uunin likaantumista voi estää oikeilla lämpötiloilla, riittävän suurilla paistoastioilla tai paistopusseja ja leivinpapereita käyttämällä. Uunin pohjalla voi myös pitää ylimääräistä peltiä paistamisen aikana suojana.