Lento-onnettomuus videolle – hengenlähtö oli senttien päässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Formula One -nimellä käydään autourheilun lisäksi myös lentokilpailuja. Siinä pienkoneita ohjaavat lentäjät kisaavat tooistensa kanssa hurjilla nopeuksilla. Toisinaan kilpailuissa nähdään vaarallisiakin tilanteita.

Las Vegasin lähellä sijaitsevassa Renossa nähtiin viikonloppuna todellinen läheltä piti-tilanne. Lentäjä Thom Richard oli valmistautumassa lentokilpailuun, kun hän huomasi vikaa moottorissaan. Hän avasi koneensa katoksen ilmoittaakseen muille jäävänsä pois kilpailusta.

Richardin takana ollut lentäjä huomasi asian ilmeisesti liian myöhään. Punaisen koneen siipi osui hänen lentokoneeseensa, ja oli lähellä osua myös Richardin päähän. Mies välttyi siis täpärästi oman päänsä menettämiseltä ja varmalta kuolemalta.