Todellinen luomuherätyskello – kukko herättää aamuisin koko perheen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanatarhan johtajakukko kiekaisee aina ensimmäisenä. Tämän jälkeen alempiarvoiset kanalintukoiraat saavat päästää kiekaisunsa ilmoille. Perinteisesti kukko on herättänyt kanojensa lisäksi myös muun maatalon väen.

The Pet Collective -yhteisö on julkaissut Twitterissä videon, jolla nähdään omakotitalossa asuvan kukon herätysmetodi. Määrätietoinen kanalan johtaja kapuaa pyrstö pystyssä portaita ylös ja suorittaa herätyksen. Tässäpä luomu ja sähkövapaa vaihtoehto herätyskellolle. Emme suosittele kukkoherraa kerrostalolemmikiksi.

Japanilaisessa Nagoyan yliopistossa suoritettiin taannoin tutkimus, jonka mukaan kanalan johtava kukko on aina se, joka päättää aamukiekumisen ajankohdan. Scientific Reportsin julkaisemassa raportissa kerrotaan, että muut kukot odottavat johtajan ääntä, kunnes kiekuvat perässä nokkimisjärjestyksen mukaan. Lauman alempiarvoisin kukko kiekaisee viimeisenä.