Tehtaalta löytyi jättimäinen hämähäkki: ”Voi olla vaaraksi luonnolle”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suurikokoiset jahtihämähäkit asustelevat yleensä Australiassa, Afrikassa tai Aasiassa. Nyt Skotlannista löydettiin myrkyllinen jahtihämähäkki kontin lattialta vipeltämässä. Asiantuntijat yllättyivät löydöstä.

Dumbartonin tehtaan työntekijät löysivät suurikokoisen hämähäkin ja ilmoittivat siitä Skotlannin eläintenpelastusjärjestölle. Järjestöltä ohjeistettiin, että tehtaan työntekijöiden olisi saatava hämähäkki kiinni. Kukaan ei tosin tiennyt, oliko hämähäkki myrkyllinen, BBC raportoi.

Kun eläinammattilaiset saapuivat paikalle, totesivat he hämähäkin olevan erittäin epätyypillisessä ympäristössä. Hämähäkin sanottiin edustavan jahtihämähäkkien heimoa, ja kyseessä saattoi olla tuskallisen pureman aiheuttava naarashämähäkki. Eläimelle etsitään nyt uutta kotia, sillä se voi olla vaaraksi Skotlannin alkuperäiselle luonnolle vapauteen päästessään.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat