Mustaleskiurokset välttävät parittelua vanhojen naaraiden kanssa – hengenvaarallinen syy

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hämähäkeillä on tunnetusti todella erikoisia ja pelottavia parittelumenetelmiä. Parittelun jälkeen naaras voi yrittää syödä hämähäkin, minkä varalta uroshämähäkeillä onkin jo erilaisia ässiä hihoissaan. Yksi niistä on muun muassa irrotettavat sukuelimet, minkä ansiosta uros pystyy ostamaan itselleen hieman aikaa pakenemista varten.

Mustaleskien keskuudessa on huomattu, että uroshämähäkit ovat keksineet itselleen vähitellen uuden tavan välttyä naaraan illalliseksi joutumiselta parittelun jälkeen. Vanhempien naarashämähäkkien vaarallisuuden vuoksi mustaleskikoiraat ovat alkaneet siirtymään nuorempiin naarashämähäkkeihin.

Nuoret mustaleskinaaraat eivät vielä syö uroksia parittelun jälkeen. Tämän vuoksi Daily Mail -lehden mukaan uroshämähäkit ovat alkaneet vähitellen suosimaan parittelukumppaneina nuorempia naaraita. Nuoret hämähäkit varastoivat sperman siihen asti kunnes ne ovat aikuisia, mikä takaa urokselle jälkeläisiä ilman, että se tulee parittelun jälkeen syödyksi.