Nirvanan Nevermindistä 25 vuotta – tältä kannen vauva näyttää nykyisin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nirvana-yhtyeen vuonna 1991 julkaistu Nevermind-niminen albumi on kansitaiteeltaan yksin tunnetuimpia levynkansia. Kuvassa vauva sukeltaa uima-altaassa ja on tavoittelevinaan vedessä olevaa dollarin seteliä.

Sosiaalisessa mediassa on alkanut leviämään kuva, jossa Nevermind-levyn kannessa sukeltanut vauva on toisintanut kuvan aikuisiällä. Kuvassa esiintynyt Spencer Elden -niminen mies on nyt kasvanut aikuiseksi ja päättänyt luoda ikonisen kuvan uudelleen.

Monien fanien on ollut uskomatonta ajatella, että kansikuvan vauva on jo aikuinen mies. Elden on aiemmin haastattelussaan The Guardian -lehdelle kertonut, että hänen vanhempansa saivat kuvan ottaneelta Kirk Weddleltä Spencer-vauvan lainaamisesta 200 dollaria. He ajattelivat tukevansa paikallisten nuorten pientä taideprojektia, mutta eivät osanneet kuvitellakaan miten suuri näkyvyys kuvalle lopulta tulisi.