Syyriassa toimii suomalainen salakuljettaja – jakaa leluja lapsille!

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Syyria karmaiseva tilanne ei tule toivottavasti enää kenellekään yllätyksenä. Sen sijaan erään salakuljettajan olemassaolo taitaa tulla, ja kerrankin positiivisessa mielessä. Kyseessä on Suomessa asuva 44-vuotias kuuden lapsen isä Rami Adham, jota kutsutaan alueella lempinimellä Setä Lelu.

Syyria Aleppossa syntynyt helsinkiläinen Rami Adham kertoo videolla miten hänen saavuttuaan paikalle sana kiirii nopeasti ja lapset rynnivät joukoittain paikalle. Adham on käynyt Syyriassa 28 kertaa viimeisen viiden vuoden aikana.

Hän tekee hyvää työtään henkensä uhalla, koska tuotteet täytyy salakuljettaa maahan. Mukanaan miehellä on Suomesta kerättyjä leluja, mutta rajan yli siirtyy samalla myös muita tärkeitä tuotteita, kuten elintarvikkeita. Lisäksi mies on mukana rahoittamassa neljää koulua.

Nyt jokainen halukas voi olla mukana rahoittamassa Adhamin projektia lahjoittamalla siihen rahaa GoFundMe-verkkopalvelun kautta. Tähän mennessä 10.000 euron tavoitteesta on lahjoitettu 4.700 euroa, mutta määrä kasvaa hiljalleen.