Älä ajattele liikaa – ajatustyö voi lihottaa

Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aivot eivät osaa säästää energiaa tai säännöstellä sitä samalla tavalla kuin muu keho. Nyt uudessa tutkimuksessa on huomattu, että ajatustyön tekeminen voi lihottaa ihmisiä sen vuoksi, että se saa ihmiset syömään enemmän.

Medicine & Science in Sports & Exercise on tehnyt tutkimuksen, josta kävi ilmi, että paljon ajatustyötä vaativassa työssä olevat ihmiset söivät tarpeettomia kaloreita. Tutkimus tehtiin tohtori William H. Neumeierin johdolla yliopisto-opiskelijoita seuraamalla.

38 mies- ja naisopiskelijaa jaettiin kahteen ryhmään. Toisessa ryhmässä opiskelijat tekivät 20 minuuttia kestävän mentaalisen harjoitteen, jonka jälkeen he saivat levätä 15 minuuttia. Toinen ryhmä teki saman tehtävän, mutta suoritti sen jälkeen 15 minuuttia kestävän interval-treenin. Kumpikin ryhmä söi pizzaa lounaaksi.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että ajatustyön tekemisen jälkeen levännyt ryhmä söi enemmän. Ryhmä, joka suoritti lyhyen treenin ajatustyön jälkeen, söi vähemmän vaikka he olivat kuluttaneet enemmän energiaa. Näin ollen pelkkä ajatustyön tekeminen voi saada ihmiset lihomaan ja haalimaan enemmän energiaa kuin he tarvitsisivat.