Venäläismies vangittiin – pelasi Pokemonia kirkossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vuoden 2016 kesän suurin hitti oli eittämättä Pokemon Go -mobiilipeli, jossa metsästetään taskuhirviöitä ympäri maailmaa. Venäjällä pelin pelaaminen on kiellettyä kirkoissa. Uhkarohkea videobloggaaja testasi, mitä kiellon rikkomisesta tapahtuu.

Venäläinen YouTube-tähti Ruslan Sokolovsky on joutunut vankilaan pelattuaan Pokemon Go -peliä Jekaterinburgissa. 21-vuotias mies kuvasi pelaamisensa nettiin elokuussa. Venäläiset viranomaiset olisivat halunneet pitää miestä vangittuna marraskuussa koittavaan oikeuskäsittelyyn saakka, mutta asianajajat saivat hänet kaltereiden ulkopuolelle – ainakin hetkellisesti.

Sokolovsky joutuu odottamaan tuomiotaan kotiarestissa ilman puhelimen tai internetin käyttöoikeutta. Kirkossa pelaaminen luokitellaan uskontoa loukkaavaksi toiminnaksi. Nuori mies voi saada pelaamisesta jopa viiden vuoden vankeustuomion, Associated Press uutisoi.

Uusimmat