Venäläismies vangittiin – pelasi Pokemonia kirkossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vuoden 2016 kesän suurin hitti oli eittämättä Pokemon Go -mobiilipeli, jossa metsästetään taskuhirviöitä ympäri maailmaa. Venäjällä pelin pelaaminen on kiellettyä kirkoissa. Uhkarohkea videobloggaaja testasi, mitä kiellon rikkomisesta tapahtuu.

Venäläinen YouTube-tähti Ruslan Sokolovsky on joutunut vankilaan pelattuaan Pokemon Go -peliä Jekaterinburgissa. 21-vuotias mies kuvasi pelaamisensa nettiin elokuussa. Venäläiset viranomaiset olisivat halunneet pitää miestä vangittuna marraskuussa koittavaan oikeuskäsittelyyn saakka, mutta asianajajat saivat hänet kaltereiden ulkopuolelle – ainakin hetkellisesti.

Sokolovsky joutuu odottamaan tuomiotaan kotiarestissa ilman puhelimen tai internetin käyttöoikeutta. Kirkossa pelaaminen luokitellaan uskontoa loukkaavaksi toiminnaksi. Nuori mies voi saada pelaamisesta jopa viiden vuoden vankeustuomion, Associated Press uutisoi.