Surkea aviopuoliso on terveysriski

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alakuloinen ja jatkuvasti surkeana oleva vaimo tai aviomies ei saa pelkästään kumppanin mielialaa laskemaan vaan voi tehdä hänestä jopa sairaan. Tutkimusten mukaan iloinen aviopuoliso parantaa kumppanin terveyttä, mutta apealla kumppanilla on terveyteen negatiivinen vaikutus.

Tutkija Bill Chopik tutki lähes 2.000 avioparin arkea ja heidän onnellisuuttaan kuuden vuoden ajan. Chopik kertoi Daily Mail -lehdelle huomanneensa, että alakuloinen puoliso pystyi vaikuttamaan negatiivisesti kumppanin terveyteen vaikka toinen olisi ollut aiemmin maailman iloisin henkilö.

Chopikin tekemä analyysi osoitti, että aviopuolison onnellisuus vaikutti myös toisen osapuolen terveyteen. Onnellinen kumppani jaksoi välittää myös toisen onnellisuudesta, hyvinvoinnista ja terveellisemmästä ruokavaliosta. Alakuloinen kumppani ei välittänyt omasta terveydestään tai huolehtinut kumppanistaan, minkä vuoksi kummankin terveys kärsi.