Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaat väittelivät – koomiset meemit leviävät verkossa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvaltain presidentinvaalien äänestyspäivä lähestyy ja presidenttiehdokkaat yrittävät saada vielä viimeisetkin äänestäjät puolelleen. Tämän hetken ja äänestyspäivän välissä olevat tärkeimmät äänestyksiin vaikuttavat tekijät ovat vielä väittelytilaisuudet, jossa Hillary Clinton ja Donald Trump ottavat sanallisesti mittaa toisistaan.

Maanantaina 26. syyskuuta ehdokkaat Hillary Clinton ja Donald Trump kävivät läpi ensimmäisen väittelyn. Väittely tuntui olevan katsojien mielestä sekä viihdyttävää että turhauttavaa katsottavaa. Väittelyn jälkeen hauskinta antia olivat kuitenkin tilaisuuden innoittamina julkaistut meemit.

Väittelyn aikana ja sen jälkeen Twitter alkoi täyttymään mitä hauskemmista meemeistä. Valtaosa tuntui ajattelevan, että Clinton oli väittelyssä niskan päällä, mikä näkyykin hauskoissa kuvissa selvästi.

Meemeissä on tartuttu etenkin Trumpin tekemiin väitteisiin siitä, että hän on hyvää pataa tummaihoisten amerikkalaisten kanssa. Väittelyn aikana kävi myös ilmi, että Trump ei ole maksanut veroja niin kuin olisi pitänyt, mikä sai ihmiset tyrmistymään. Puolustuksekseen Trump kertoi, että mikäli hän olisi maksanut verot ne olisi kuitenkin käytetty valtion toimesta huonosti.