Lentokoneiden Wi-Fi nopeutuu kymmenkertaisesti – ainakin Yhdysvalloissa

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Lentoyhtiöiden koneissaan tarjoamat Wi-Fi -yhteydet ovat usein erittäin hitaita siitäkin huolimatta, että niistä joutuu yleensä maksamaan lisähinnan. Yhteydet saattavat kuitenkin nopeutua lähivuosien aikana.

Useiden lentoyhtiöiden kanssa yhteistyötä tekevä Gogo Inc -yhtiö aikoo tarjota nopeampia Wi-Fi -yhteyksiä vuodesta 2018 alkaen. Fortune-sivuston mukaan yhtiön tavoitteena on, että yhteyden nopeus olisi 100 megabittiä sekunnissa. Vastaavasti yhtiön tarjoama nykyinen Wi-Fi -yhteys lennoilla on nopeudeltaan noin 10 megabittiä sekunnissa.

Nopeamman yhteyden myötä lennoilla olisi aikaisempaa helpompaa esimerkiksi katsella suoratoistopalveluiden sisältöä. Valitettavasti uudistus tulee kuitenkin koskemaan ainakin alkuun vain Yhdysvaltojen sisäisiä lentoja.