Lentokoneiden Wi-Fi nopeutuu kymmenkertaisesti – ainakin Yhdysvalloissa

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Lentoyhtiöiden koneissaan tarjoamat Wi-Fi -yhteydet ovat usein erittäin hitaita siitäkin huolimatta, että niistä joutuu yleensä maksamaan lisähinnan. Yhteydet saattavat kuitenkin nopeutua lähivuosien aikana.

Useiden lentoyhtiöiden kanssa yhteistyötä tekevä Gogo Inc -yhtiö aikoo tarjota nopeampia Wi-Fi -yhteyksiä vuodesta 2018 alkaen. Fortune-sivuston mukaan yhtiön tavoitteena on, että yhteyden nopeus olisi 100 megabittiä sekunnissa. Vastaavasti yhtiön tarjoama nykyinen Wi-Fi -yhteys lennoilla on nopeudeltaan noin 10 megabittiä sekunnissa.

Nopeamman yhteyden myötä lennoilla olisi aikaisempaa helpompaa esimerkiksi katsella suoratoistopalveluiden sisältöä. Valitettavasti uudistus tulee kuitenkin koskemaan ainakin alkuun vain Yhdysvaltojen sisäisiä lentoja.

Uusimmat