5 tapaa luoda onnellisempi suhde – asiantuntija listasi tärkeimmät

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Onnellinen ja toimiva parisuhde on parhaimmillaan sitä, että tunteista uskalletaan puhua avoimesti, ongelmat pyritään korjaamaan ja rakkautta halutaan vaalia. Osa parisuhteista toimii kuin rasvattu, mutta jokainen voi myös opetella voitelemaan yhdessäolon rataksia soljuvammaksi.

Ihmissuhdeasiantuntija Lianne Avila kertoo viisi seikkaa, jotka toimivat onnellisen parisuhteen kulmakivinä. Pitkäaikaisessa suhteessa kaikki lähtee liikkeelle toisesta välittämisestä. Omaan napaan tuijottaminen tuhoaa suhteen ennemmin tai myöhemmin.

Vaikeat keskustelut on syytä aloittaa hienovaraisesti ilman syyttelyä. Parisuhteessa ei ole tarkoituksena voittaa väittelyä, vaan jakaa mielipiteitä ja avartaa omaa perspektiiviä ymmärtämisen avulla. Hyvässä suhteessa elävät kumppanukset opettelevat empatiaa ja yrittävät tiedostaa toisen osapuolen tuntemuksia.

Jokaisessa parisuhteessa on huonoja aikoja, jolloin on oiva hetki muuttaa asioita onnellisempaan suuntaan. Mikäli suhde ajautuu aina yhdestä ja samasta syystä syöksykierteeseen, tulee toimintatapoja muuttaa.

Kosketus on äärimmäisen tärkeää. Pusut, suudelmat, hymyt ja halaukset lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kumppani huomataan aamuisin, iltaisin tai töihin lähtiessä. Huomioiminen on todella tärkeää. Kun suhteen osapuolilla on samanlaisia tavoitteita, tekoja ja onnistumisia, pysyy molempien kiinnostus yhtä voimakkaana tulevaisuuden suhteen. Toivo luo pohjaa ja perustaa rakkaudelle.