Korvakarkkia videon täydeltä – tässäkö maailman paras rumpuorkesteri?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rumpaleille osoitetaan kunnioitusta heidän lyömänopeutensa, rytmitajunsa sekä komppinäppäryytensä ansiosta. Sveitsiläinen Basel tunnetaan maineikkaana musiikkikaupunkina ja siellä asuu runsaasti lahjakkaita rumpaleita. Nyt näemme siellä asuvan parhaimmiston taidonnäytteen.

Top Secret Drum Corps on yksi maailman parhaimmista marssibändeistä. Se on saanut esiintyä kansainvälisissä tattoo-tapahtumissa, vaikka yksikään orkesterin rumpaleista ei ole sotilaallisella uralla. Syy maineeseen ja kunniaan on selvä – orkesteri on ilmiömäinen.

Maailman parhaimpien rumpaleiden joukkoon on useasti lueteltu sellaiset muusikot kuin Dream Theaterissa tunnetuksi tullut Mike Portnoy, Rushin Neil Peart ja Slipknotin Joey Jordison. Top Secret Drum Corpsin rumpalit ovat varmasti likimain samalla tasolla näiden supermuusikoiden rinnalla. Rummuttamisen lisäksi marssivat miehet hallitsevat aidon show-meiningin kapuloita heitellessään ja kuvioissa kävellessään.