Jaana Pelkonen tyrmistyi cocktail-sanan kiellosta: ”Järjettömyyden huippu!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään suomalaisten viranomaisten tuoreimmasta järjettömyydestä, jossa aluehallintovirasto on kieltänyt jyväskyläläiseltä cocktail-ravintolalta cocktail-sanan käyttämisen, koska se on alkoholitarkastajan mielestä laitonta.

Viranomaisten mukaan cocktail-sana tarkoittaa väkeviä alkoholijuomia, joiden markkinointi on Suomessa kielletty. Laki ei kuitenkaan kiellä mitään yksittäistä sanaa, joten yhden sanan kieltäminen on toistaiseksi ainoastaan viranomaisen oma tulkinta laista.

Tähän mennessä yrittäjä on saanut asiasta ainoastaan suullisen ilmoituksen, ja parhaillaan odotetaan viranomaisten kirjallista lausuntoa perusteluineen.

Lukemattomien muiden lisäksi myös kansanedustaja Jaana Pelkonen on tänään äimistellyt julkisesti virkamiesten edesottamuksia. Hän kommentoi tapausta Twitterissä.

– Cocktail-sanan käyttökielto järjettömyyden huippu. Eikö tästä maasta löydy oikeita asioita, joihin puuttua? Jaana Pelkonen kirjoitti.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat