Mies luo romumetallista massiivisia patsaita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Askartelu ja kädentaidot ovat nyt nosteessa, koska ihmiset haluavat palata takaisin juurilleen teknologian sävyttämästä elämäntyylistä ja unohtaa virtuaalisen elämän edes hetkeksi aitojen asioiden parissa.

Maailmassa on useita taiteilijoita, joiden käsityönä valmistetut esineet saavat haukkomaan happea. Yksi heistä on Ban Hun Lek -niminen thaimaalaismies.

Thaimaalainen käsityövirtuoosi omistaa oman metallipajan Ang Thongin provinssissa. Hän valmistaa metallirojusta ällistyttäviä tekeleitä, ja suurin osa niistä on valmistettu tuttujen elokuvahahmojen innoittamana. Hänen pajallaan on muun muassa syntynyt Hulkin, Optimus Primen ja T-Rexin näköispatsaat.

Mies on julkaissut patsaskuvia Facebookissa, ja hän on saanut viime aikoina runsaasti mediahuomiota länsimaissa. Mies tekee patsaita myös tilaustyönä, koska kukapa ei haluaisi puutarhaansa Predatorin kopiolta näyttävää metallirakennelmaa? Taidokkaasti toteutettu maalipinta antaa patsaille elävän ulkokuoren.