Tämä kissa täytti 31 vuotta – olisi kissojen vuosissa jo 129-vuotias

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Liz ja Ian Finlay adoptoivat vuonna 1990 katukissan, joka ystävystyi perheen oman kissan kanssa ja alkoi liikkumaan sen vuoksi perheen pihapiirissä. Nutmegiksi nimetty kissa on asunut perheen luona siitä lähtien ja saattaakin olla tällä hetkellä maailman vanhin kissa.

Kun Finlayn perhe adoptoi Nutmegin ja vei sen eläinlääkärin tarkastettavaksi, eläinlääkäri arvioi Mirror-lehden mukaan kissan olevan sillä hetkellä noin viisivuotias. Tämän ikäarvion perusteella Nutmeg olisikin tällä hetkellä jo 31-vuotias, mikä tekisi hänestä kissojen vuosissa 129-vuotiaan kissavanhuksen.

Nutmeg olisi tällä hetkellä ylivoimaisesti maailman vanhin kissa Guinnessin ennätystenkirjassa, mutta sitä ei kuitenkaan ole hyväksytty, koska kissan todellista ikää ei ole pystytty todistamaan kissan tultua Finlayn perheeseen jo aikuisena. Tällä hetkellä Nutmeg elää kuitenkin tyytyväisenä ja hemmoteltuna Finlayn perheessä siitä huolimatta, että ei ole ennätyksen haltija.