Pokemon Golla järisyttävä vaikutus liikkumiseen – pelaajat kulkeneet yli 140 miljardia askelta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimille julkaistu Pokemon Go herätti ilmestyessään runsaasti kohua, ja sen pelättiin johtavan lukuisiin onnettomuuksiin pelaajien jahdatessa Pokemoneja varomattomasti. Pelillä on kuitenkin ollut yksi erittäin positiivinen vaikutus: Se on laittanut ihmiset toden teolla liikkeelle.

Microsoft Researchin verkossa julkaistun tutkimuksen mukaan yhdysvaltalaiset Pokemon Go -pelaajat ovat nostaneet maan fyysistä aktiivisuutta 144 miljardin askeleen verran. Tutkimuksessa tarkkailtiin yhteensä 32.000 ihmisen aktiivisuutta ranteisiin kiinnitettävien mittarien avulla. 1.420 tutkittavista olivat Pokemon Go -pelaajia.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että Pokemon Go:n pelaaminen lisäsi fyysistä aktiivisuutta merkittävästi. Innokkaimmilla pelaajilla päivittäinen askelmäärä nousi jopa 1 473 askeleella. Microsoftin Ryen W. Whiten ja Eric Horvitzin sekä Stanfordin yliopiston Tim Althoffin tutkimuksen mukaan sovellus on lisännyt fyysisen kuntoilun määrää kaikenikäisten naisten ja miesten, myös erittäin vähän aikaisemmin kuntoilua harrastaneiden tapauksissa.