Tämän vuoksi äidit julkaisevat lapsista Facebookissa kuvia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset julkaisevat sosiaalisessa mediassa elämästään suurimmaksi osaksi vain asioita, jotka ovat iloisia ja antavat heistä hyvän ja mielenkiintoisen kuvan muille. Nyt Ohio State University -yliopiston tutkijat ottivat selvää, mikä saa uudet äidit julkaisemaan niin paljon kuvia ja asioita lapsiinsa liittyen Facebookissa.

Science Alert -sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan 98 prosenttia äideistä julkaisi Facebookissa lapsistaan kuvia ja heistä 80 prosentilla oli lapsi mukana myös heidän profiilikuvassaan. Tutkimuksesta kävi ilmi, että yhteiskunnan aiheuttamista paineista ja odotuksista kärsivät äidit julkaisivat eniten lapsistaan kuvia ja päivityksiä Facebookissa.

Yhteiskunnan asettamista paineista johtuen paljon kuvia lapsistaan julkaisevat äidit olivat myös todella herkkiä sille millaisen vastaanoton kuvat ja muut lapsiin liittyvät julkaisut saivat muilta. Äidit seurasivat tarkasti muiden reaktiota ja pettyivät jos lasten kuvista ei pidettykään niin paljon kuin he olivat odottaneet.

Tutkijat Jill Yavorsky ja Sarah Schoppe-Sullivan myönsivät, että asiaan ei ole tällä hetkellä minkäänlaista ratkaisua. Tutkijat kuitenkin toivovat, että äidit eivät antaisi sosiaalisen median sivustojen ja kuvien tykkäysten määrän vaikuttaa heidän tunteisiinsa tai siihen miten hyviksi äideiksi he itsensä tuntevat.