Automaailman legenda palaa! Cannonball Run 2016 käynnistyy perjantaina

Autot Lux Matkailu StaraTV Viihde Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman ensimmäinen pitkän matkan autokilpailu Cannonball Run tekee paluun vuosikymmenien tauon jälkeen. Gumball 3000 -tapahtuman esikuvana toiminut Cannonball Run kulkee perjantaista lähtien yhdeksän päivän ajan Yhdysvalloissa Massachusettsin Lenoxista Atlantan, Palm Beachin ja Key Westin kautta Kuuban Havannaan. Autot kulkevat Floridasta Havannaan laivalla ja kilpailijat yksityiskoneella.

Cannonball Run 2016
Cannonball Run 2016

Stara on ainoana suomalaisena mediana mukana tapahtumassa ja raportoi aktiivisesti koko matkan ajan. Luvassa on yhteyksien salliessa niin suoria lähetyksiä Staran Facebookissa kuin kuvia ja videoita niin Starassa kuin sen somekanavissakin.

Tapahtuma sai aikoinaan nimensä Erwin ”Cannonball” Bakerilta, joka ajoi vuonna 1914 moottoripyörällä ensimmäisenä Yhdysvaltojen halki vain 11 päivässä. Sen jälkeen hän toisti saman autolla ja teki vuonna 1933 ennätyksen New Yorkista Los Angelesiin. Tänä vuonna Cannonball Run tekee siis näyttävän paluun Yhdysvalloissa, ja ensi vuonna siitä tullaan näkemään myös Euroopan versio.

Cannonball Run -kilpailusta tehtiin vuonna 1981 huippusuosittu elokuva Kanuunankuularalli, jonka pääosissa nähtiin Burt Reynolds, Jackie Chan, Roger Moore, Dom DeLuise ja Farrah Fawcett. Elokuva sai sittemmin myös jatko-osan ja televisiosarjan. Parhaillaan elokuvasta on työn alla uusi versio, ja Staran saamien tietojen mukaan osia siitä tullaan mahdollisesti kuvaamaan Cannonball Runin aikana.