Hollywood-kaunotar osoitti mieltä öljyputken rakentamista vastaan – vietiin putkaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijätär Shailene Woodley on tullut tunnetuksi elokuvista kuten Divergent – Outolintu, Tähtiin kirjoitettu virhe ja Snowden. Nyt 24-vuotias Hollywood-tähti on joutunut pidätetyksi osallistuttuaan rauhalliseksi kuvailtuun mielenosoitukseen Yhdysvaltojen North Dakotan osavaltiossa.

Shailene Woodley protestoi 200 muun ihmisen kanssa Dakota Access Pipeline -hanketta vastaan. Hankkeessa ollaan rakentamassa lähes kahdentuhannen kilometrin pituista öljypukea, joka kulkisi muun muassa Yhdysvaltojen alkuperäiskansoihin lukeutuvan Sioux-heimon reservaatin läpi. Putken rakennustöillä pelätään olevan huonoja vaikutuksia ympäristöön, kuten alueen vesistöihin.

USA Today -sivuston mukaan näyttelijätär pidätettiin varsinaisen mielenosoituksen jälkeen, kun hän oli kävelemässä autolleen. Tähteä syytettiin luvattomasta tunkeutumisesta kielletylle alueelle ja mellakkaan osallistumisesta. Woodley on sittemmin päässyt vapaaksi North Dakotassa sijaitsevasta putkasta maksettuaan 500 dollarin takuusumman.