Soitin aiheuttaa kauhun väristyksiä – sinäkin tunnistat äänen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kauhuelokuvien äänimaailmaan erinomaisesti soveltuva soitin nimeltään waterphone, on ruostumattomasta teräksestä rakennettu instrumentti. Soittimen erikoinen ääni syntyy pronssisia kieliä hankaamalla tai rummuttamalla. Kaukukopan sisällä on vettä, mikä muuttaa äänen sointia.

Amerikkalaisen Richard Watersin kehittämä soitin muistuttaa äänimaailmaltaan kauhuelokuvien kohtauksia. Soittimella pystyy myös matkimaan valaiden ääntelyä ja luomaan erikoisia ja eteerisiä rytmiääniä. Youtubessa esitellään soittimen äänimaailmaa.

Todd Barton on ladannut Youtubeen videon, jolla nähdään waterphonella musisointia. Soittimen on rakentanut Brooks Hubbert -niminen muusikko ja instrumenttitaiteilija. Waterphoneja valmistetaan neljässä eri kokoluokassa.