Venyttele työpäivän jälkeen – nämä 8 liikettä helpottavat stressiä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Työpäivät saavat ihmiset usein stressaantumaan. Vaikka mieli tuntuisikin työpäivän jälkeen virkeältä, keho voi olla stressin vallassa esimerkiksi huonon työasennon vuoksi. Kampaajien jalat ja selkä ovat kovilla, toimistotyöntekijöiden hartiat jumiutuvat helposti ja autoa ajavat voivat kokea selän kipeytymistä ja jalkojen puutumista.

BuzzFeed julkaisi YouTubessa hyödyllisen videon, jossa nähdään millaisia venytyksiä työpäivän jälkeen olisi hyvä tehdä. Venytykset rentouttavat vartaloa, venyttävät lihaksia ja saavat veren jälleen kiertämään pitkän työpäivän jälkeen.

Venyttelyssä kannattaa huomioida etenkin niska, hartiat, selkä ja lantio. Videolla nähdään kahdeksan erilaista venytystä, joista jokaista tulee suorittaa noin minuutin ajan. Jos minuutti tuntuu aluksi liian pitkältä, voi aikaa ensin lyhentää ja pidentää tulevina päivinä kun venytteleminen helpottuu.