Asiantuntijalta vuoden 2017 ruokatrendi: Suklaakakkua aamupalaksi!

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suklaan ja kakun syömistä on pidetty yleisesti melko huonona asiana ja köyhänä ravintona. Kakkujen ja suklaan syömistä ei suositella iihmisille, jotka haluavat pitää itsestään huolta. Nyt ruokatrendejä tutkiva Liz Moskow on kuitenkin paljastanut, että tulevan vuoden suurin ruokatrendi liittyy juuri näihin kahteen herkkuun.

Liz Moskow on sitä mieltä, että vuoden 2017 suurin ruokatrendi tulee olemaan se, että ihmiset syövät suklaakakkua aamupalalla ja brunsseilla. Moskow kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että ravintolat tulevat luultavasti ottamaan aamiais- ja brunssilistoilleen pienet suklaakakun palaset mukaan.

Moskow perustelee tulevaa trendiä tuoreilla tutkimuksilla, jotka puhuvat suklaakakun puolesta. Tel Avivin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan jälkiruoan syöminen aamiaisella tukee painonpudotusta ja -hallintaa. Suklaalla on sen sijaan huomattu olevan positiivisia vaikutuksia ihmisten muistiin.

Näiden faktojen valossa suklaakakkupalasen syöminen aamulla ennen työpäivää on sekä nautinnollista että hyödyllistä. Suklaakakun sisältämä sokeri ja rasva eivät pidä sisällään tosin minkäänlaisia terveyshyötyjä, mutta tummasta suklaasta tehdyn kakun syöminen aamupalan yhteydessä on kuitenkin saanut tutkimuksista niin paljon tukea, että se noussee trendiksi saakka.