Uusi kuvapalvelu on ökyrikkaiden Instagram – tuhannen dollarin kuukausimaksu!

Lux · Tim Isokivi

Rikkaat nuoret esittelevät mielellään varakasta elämäänsä Instagramin kaltaisissa yhteisöpalveluissa. Nyt vauraille nuorille on kuitenkin olemassa myös oma kuvapalvelunsa, johon köyhillä ei ole asiaa.

Rich Kids -sovellus muistuttaa ominaisuuksiltaan ja ulkoasultaan Instagramia. Palveluun rekisteröinti on ilmaista, mutta kuvien jakamisesta tulee maksaa. Sovelluksen käyttö maksaa kuukaudessa 1.000 dollaria, eli noin 900 euroa.

Koska palvelun käytöstä saa maksaa kovan hinnan, eivät vähävaraiset pääse teeskentelemään rikasta kuvapalvelussa. Rich Kidsin perustajien, Juraj Ivanin ja Michal Harustiakin mukaan kyse ei ole PR-tempusta. He kehittelivät sovelluksen ihmeteltyään, miksi varakkaille tarkoitetut yhteisöpalvelut ovat usein suljettuja.

– Vauraille tarkoitetut yhteisöpalvelut ovat usein suljettuja muille käyttäjille. Meidän mielestämme rikkaana olo on tylsää mikäli kukaan ei näe sinua, Juraj Ivan kuvailee Daily Mail -lehdelle.

Rich Kids -sovelluksella on jo omat vakiokäyttäjänsä. Heidän joukossaan on muun muassa ukrainalainen seurapiiritähti Julia Stakhiva, kiinteistövälitysprinssiksi kuvailtu turkkilainen Emir Bahadir ja ihonhoitotuotteilla rikastunut isralelilainen Dor Bukobza.