Pohjois-Korean Pjongjang kuvattiin satelliitista – tarkat kuvat julkaistiin viimein!

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Korea on maailman suljetuin valtio, mutta sen rajojen sisäpuolen olosuhteita kuvaavaa materiaalia vuotaa toisinaan myös länsimaihin. Nyt Youtubessa on julkaistu sateliittikuvaa maan pääkaupungista, Pjongjangista.

Kansainvälisen avaruusaseman IRIS-kamera pystyy Business Insider -sivuston mukaan taltioimaan huipputarkkaa 4K -sateliittikuvaa Maapallon pinnalta.

Taannoin Youtubessa julkaistu materiaali on kuvattu Maapallon ympäröivältä radalta käsin 30. toukokuuta. Videolta voidaan erottaa muun muassa Pohjois-Korean johtajien mausoleumina toimiva Kumsusanin palatsi.

Materiaalista käy myös ilmi, kuinka hiljaisia kaupungin kadut ovat. Teillä ei näytä liikkuvan juurikaan ajoneuvoja, vaikka sateliitin kuva on niin korkealaatuista että niiden pitäisi erottua siitä. Pjonjangin tarkka väkiluku ei ole selvillä, mutta kaupungissa arvioidaan asuvan noin 3,3 miljoonaa ihmistä.