Pohjois-Korean eläintarhassa kyseenalainen vetonaula: Tupakoiva simpanssi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Korean Pjongjangin peruskorjauksen myötä uudistettu eläintarha avasi taannoin ovensa yleisölle. Suosituksi ajanviettopaikaksi muodostuneella puistolla on maailmanlajuista kohua herättänyt kyseenalainen vetonaula: Tupakoiva simpanssi.

Azalea-niminen 19-vuotias simpanssi polttaa tupakkaa noin askillisen verran päivässä. Eläin osaa jopa käyttää sytytintä sytyttääkseen itse savukkeensa. NBC News -uutissivuston mukaan puiston henkilökunta väittää, ettei Azalea vedä savua keuhkoihinsa.

Simpanssista on muodostunut todellinen vetonaula paikallisten keskuudessa. Puiston suosituimpiin kohteisiin lukeutuu myös koirapaviljonki, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan erilaisiin koirarotuihin.

Eläintarha avattiin vuonna 1959 Pohjois-Korean tuolloisen johtajan, Kim II Sungin määräyksestä. Puiston virallisen historian mukaan tarhassa oli alkuun näytillä ainoastaan 50 mäyrää.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat