Tosielämän Robocopit pian Dubain kaduilla – robottipoliisit käyttöön jo lähivuosien aikana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dubaissa suunnitellaan robottipoliisien käyttöönottoa tulevien vuosien aikana. Ensimmäinen tosielämän Robocop saattaa partioida kaupungin kaduilla jo vuoden 2017 aikana.

Emiraatin viranomaisten tavoitteena on, että robotit ja tekoäly ovat osa paikallisia poliisivoimia vuoteen 2020 mennessä. Koppalakkiin puettua robottipoliisia esiteltiin yleisölle tämän vuoden GITEX-teknologiamessuilla. Robottipoliisi on varustettu kameroilla ja kasvontunnistustekniikalla.

Toistaiseksi on epäselvää, minkälaisia tehtäviä robottipoliisit hoitaisivat käytännössä. Mashable-sivuston mukaan koneet kuitenkin tekisivät luultavasti ainakin alkuun lähinnä palvelutöitä. Rikollisia jahtaavia taistelukoneita Dubain kaduilla ei siis todennäköisesti tulla näkemään vielä hetkeen.