Trumpin käsitys abortista: ”Vauva revitään kohdusta juuri ennen laskettua aikaa”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvalloissa presidentinvaaleja edeltävät väittelytilaisuudet ovat aiheuttaneet mediassa paljon keskustelua. Väittelytilanteissa ehdokkaat saattavat välillä hieman muunnella tai paisutella totuutta, mutta Trump on ollut uutisotsikoissa enimmäkseen siitä syystä, että hän on keksinyt faktoja täysin mielivaltaisesti.

Donald Trump ja Hillary Clinton puhuivat kolmannessa väittelytilaisuudessa muun muassa abortin tekemistä ja naisten oikeudesta aborttiin. Trump oli aborttia vastaan ja hänen perustelunsa olivat vähintäänkin mielenkiintoiset. Väittelyn aikana Trump paljasti miten vähän hän tietää siitä mikä abortti on ja milloin se tehdään naiselle.

Donald Trump kertoi, että hänen mielestään on todella älytöntä, että nainen saa vain päiviä ennen synnytystä tehdä abortin. Trump jatkoi vielä tuttuun liioittelevaan tyyliinsä tarkentamalla, että naiset saavat yhdeksännellä kuulla jopa laskettuna aikana repiä vauvan ulos kohdustaan, mikä on hänen mielestään väärin.

Ihmiset jatkoivat väittelyn jälkeen Trumpin puheenvuoron ihmettelemistä Twitterissä. Sosiaalinen media alkoi täyttymään kommenteista, joissa Trumpia oikaistiin. Moni on huomauttanut, että aborttia ei tehdä enää yhdeksännellä kuulla. Useat ovat myös tarkentaneet, että laskettuna aikana vauvan ottamista ulos kohdusta kutsutaan jo synnyttämiseksi.