Rikotulle Jeesus-patsaalle tehtiin uusi pää savesta – järkyttävä lopputulos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadasta kantautuva tapaus paljastaa jälleen syyn sille, miksi vanhojen patsaiden ja maalausten restaurointi kannattaa jättää ammattilaisille. Sadburyssa sijaitseva Jeesus-vauvaa esittävä veistos sai taannoin uuden pään, joka on herättänyt kyseenalaista kansainvälistä huomiota.

St. Anne des Pinsin katolisen kirkon edessä oleva Jeesus-vauvaa ja neitsyt Mariaa esittävä patsas joutui vandalismin uhriksi noin vuosi sitten. Joku oli nimittäin varastanut Jeesuksen pään. Uusi pää olisi maksanut ammattilaisen tekemänä jopa lähes 7.000 euroa.

Paikallinen taiteilija Heather Wise oli surullinen tapauksesta, ja päätti auttaa kirkkoa. Hän valmisti Jeesus-patsaalle uuden pään oranssista savesta. Lopputulos ei kuitenkaan vastannut kaikkien odotusta.

– Se oli vasta ensimmäinen yritys. Toivon mukaan lopullinen versio miellyttää kaikkia, kirkossa työskentelevä isä Lajeunesse kuvailee CBC-uutiskanavalle.

Uudistetusta patsaasta otetut kuvat levisivät nopeasti verkossa. Monet vertasivat Jeesus-patsaan saamaa uutta patsasta muutaman vuoden takaiseen tapaukseen, jossa 80-vuotias nainen päätti restauroida omin avuin Espanjan Borjassa sijaitsevan kirkon rapistuneen Ecce Homo -frescon. Lopputulos oli pitkälti samaa luokkaa, kuin tuoreessa kanadalaistapauksessa.