Maailman suurin jojo-kokoelma – miehellä yli 10 000 leikkikalua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jojo on maailman vanhimpia leluja. Se on ikuistettu taiteeseen jo 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, kun jojolla leikkivän pojan kuva on löydetty muinaisen kreikkalaisvaasin kyljestä. Vaikka maailman vanhin jojo ei olekaan kulkeutunut keräilijä Lucky Meisenheimerin kokoelmiin, löytyy häneltä 10.000 muuta versiota lelusta.

Floridalainen ihosyöpäkirurgi Lucky Meisenheimer osti ensimmäisen jojonsa teini-ikäisenä. Mies on sen jälkeen käyttänyt leikkikalujen keräilemiseen 250.000 dollaria. Hän omistaa maailman suurimman jojokokoelman.

Miehen jojojen yhteismäärä on 10.000 kappaletta, mutta vain puolet niistä on erilaisia. Miehen rakkain jojo on yksinkertainen ja vihreä. Sen arvo perustuu leikkikalun tekijään, Pedro Floresiin, joka lanseerasi jojo-sanan välineelle. Jojo on ollut siitä lähtien yksi nuorison suosikkileluista, Meisenheimer kertoo Barcroft TV:lle.

Parhaimmat leikkikalun hallitsijat kilpailevat jojoilusta jopa maailmanmestaruustasolla. Suomalaisiin koteihin levisi vuonna 1991 syksyllä limonadimerkeillä varustettuja jojo-leikkikaluja. Jokainen harjoitteli omalla lelullaan perusliikkeet, kuten koiran ulkoiluttamisen.