Nyt se on tutkittu: Suomessa on maailman paras elintaso!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia on viime päivinä hellitty useissa kansainvälisissä tutkimuksissa, joista uutisoimme äskettäin muun muassa Lonely Planetin matkailututkimuksesta. Siinä Suomi oli sijalla kolme. Nyt The Independent uutisoi eri maiden elintasoja mitanneesta tutkimuksesta, jossa Suomi nousi ykköseksi.

Social Progress Imperativen suorittamassa tutkimuksessa Suomi sijoittui ykköseksi 90,09 pisteellä. Lehden mukaan kaikissa Pohjoismaissa elintaso on korkea, mutta toteaa Suomen olevan kuitenkin paras. Toiseksi paras elintaso on Kanadassa ja kolmanneksi paras Tanskassa. Viiden joukossa olivat lisäksi Australia ja Sveitsi.

Suomi sai parhaat pisteet lähes kaikissa kategorioissa perustarpeista hyvinvointiin ja henkilökohtaiseen vapauteen. The Independent muistuttaa, että Suomeen muuttajan kannattaa hankkia lämmin talvitakki, koska lämpötila voi laskea talvisin jopa 50 pakkasasteeseen.