Teslan mullistava uutuus: Kattotiilet muodostavat aurinkopaneelin

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman sähköautoilla mullistanut Tesla tunnetaan parhaiten erittäin suorituskykyisistä sähköautoistaan, mutta yhtiö on hakeutunut jo pidemmän aikaa aktiivisesti myös muille sähköön liittyville rintamille. Pari vuotta sitten esitelty kotitalouksien sähkövarasto Powerwall sai viime yönä mullistavan seuraajan, kun Tesla esitteli uuden innovaationsa.

Visionnääri Elon Muskin luotsaama yhtiö tuo yhdessä Solar Cityn kanssa myyntiin kattotiilet, jotka muodostavat koko katon kokoisen aurinkopaneelin. Niihin liitettävä Teslan Powerwall säilöö energian odottamaan sen käyttämistä. Jatkossa katto voi tuottaa merkittäviä määriä puhdasta ekosähköä suoraan auringonvalosta. Kattotiiliä tulee myyntiin useita erilaisia.

Tesla haluaa nyt tehdä aurinkokennokatoista halutun suosikkituotteen, mutta lanseerauksella on myös suurempi merkitys. Yhä useampi talo voi nimittäin jatkossa olla sijainnista riippuen lähes omavarainen sähköntuotannossa. Kattotiilien on määrä tulla myyntiin ensi vuonna. Kuluvana syksynä Elon Musk ilmoitti, että Tesla ja aurinkopaneelehin keskittyvä Solar Cityn mahdollisesti yhdistyvät.

Teslan kattotiilet eivät ole alalla aivan täysin uutta, sillä suomalainen Virte Solar esitteli jo aiemmin maailman ensimmäiset kattopellit, joiden pintaan aurinkopaneelit on asennettu valmiiksi tehtaalla. Näin ollen katolle ei tarvitse lisätä enää erikseen aurinkopaneeleja ja niiden tukirakenteita.