Tom Cruise ylistää skientologiaa: ”En olisi menestynyt ilman uskontoani”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Skientologia on yhdysvaltalaisen tieteiskirjailija L. Ron Hubbardin ajatuksiin perustuva uskonto ja satoja miljoonia dollareita vuosittain tahkoava yritys. Hubbard kirjoitti skientologian koko uskonnon perustana pidetyn tarinan vuosina 1966 — 1967 Las Palmasissa. Uskonnolla on useita tunnettuja kannattajia, joista kuuluisin lienee näyttelijä Tom Cruise.

Tom Cruise nähdään parhaillaan valkokankaalla Jack Reacher: Paluu päämajaan -toimintatrillerissä. Mies on esiintynyt urallaan yli 40 elokuvassa, ja nyt näyttelijä osoittaa kunnian tästä skientologialle. 54-vuotias tähti kertoo ITV Newsin haastattelussa, että kirkko on auttanut häntä merkittävästi elämässä ja menestymisessä.

– Olen ollut skientologi yli 30 vuotta. Ilman sitä en olisi tässä. Se on todella upea uskonto. Olen erittäin ylpeä, Cruise hehkuttaa.

Skientologian luonut Hubbard on kertonut, että hän avusti uskontonsa tutkimista perustamisvaiheessa juomalla suuret määrät rommia ja ottamalla piristäviä ja rauhoittavia lääkkeitä. Skientologian galaktinen hallitsija on 75 miljoonaa vuotta sitten ihmisiä Maahan tuonut Xenu-niminen avaruusolio.