Bodom-elokuvan Mimosa Willamolle kansainvälinen elokuvapalkinto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen Screamfest L.A. on palkinnut Bodom-elokuvan näyttelijä Mimosa Willamon parhaan naisnäyttelijän palkinnolla. Willamon roolisuoritus Bodomissa vakuutti juryn kymmenien elokuvien joukosta. Elokuva sai Yhdysvaltain-ensi-iltansa viikko sitten Screamfest-festivaalin yhteydessä.

Taneli Mustosen ohjaama Bodom keräsi huomiota Yhdysvalloissa, kun yksi maan johtavista elokuva-alan lehdistä, The Hollywood Reporter, julkaisi elokuvasta erittäin myönteisen arvostelun. Kriitikko Stephen Daltonin mukaan ”elokuvan lajityyppiin nähden korkeammat taiteelliset tavoitteet ilmenevät monitasoisina henkilöhahmoina, hienovaraisina suullisina vinkkeinä ja Hitchcock-tyyppisinä väärinä johtolankoina”.

Viikkoa aiemmin Lontoon elokuvajuhlilla Bodom sai kehuvan arvion Screen Daily -elokuvajulkaisussa, jota pidetään yhtenä Euroopan tärkeimmistä elokuva-alan lehdistä. Pitkän linjan kriitikko Kim Newman kehui elokuvaa nerokkaaksi.

Mustosen ja tuottaja Aleksi Hyvärisen yhdessä käsikirjoittama Bodom sai Suomessa ensi-iltansa elokuussa. Don Filmsin tuottama ja Mimosa Willamon, Nelly-Hirst Geen sekä Mikael Gabrielin tähdittämä elokuva on edelleen elokuvateattereissa. DVD ja Blu-Ray julkaistaan joulukuun alussa.