Pariskunnat tarvitsevat sisäpiirivitsejä – yhteiset jutut lähentävät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sisäpiirivitsit sopivat kaveriporukoille ja pariskunnille. Niiden kertomisen ajankohta kannattaa harkita tarkkaan, sillä mikäli kaikki läsnäolijat eivät ymmärrä jutun merkitystä, voi tilanteesta tulla kiusallinen. Kumppanuksille yksikin piilomerkityksen omaava sana saattaa laukaista naurunpyrskähdyksen.

Rakastavaiset viettävät yleensä runsaasti aikaa keskenään. Heille määräytyy oma tarinansa, johon kuuluvat yhteiset kokemukset, hauskat sattumukset ja omat jutut. Sisäpiirivitseillä on kuitenkin naurua suurempi merkitys parisuhteessa, sillä ne ovat kumppanusten kahdenkeskisiä asioita. Ne ovat juuri niitä juttuja, jotka sitovat pariskuntia yhteen.

Suhdeasiantuntija Lucy Moore muistuttaa, että kumppanin voi saada hymyilemään yhdellä lauseella. Yhteinen vitsi saattaa nostaa mukavia muistoja mieleen jopa vuosien takaa. Kun rakastavaisilla on oma hymynkaretta aiheuttava juttunsa, osoittaa se heidän olevan huumorintajultaan samanlaisella aallonpituudella. Yhteiset huumorinkukkaset voivat auttaa vaikeista ajoista selviytymisessä. Parasta lienee kuitenkin se, että se on heidän ikioma vitsinsä, eikä se kuulu muille.