Kuukautiskierto saa naiset shoppailemaan

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuukautisista ja niiden aiheuttamista mielialan vaihteluista revitään paljon vitsejä, mutta todellisuudessa ne pitävätkin siinä mielessä paikkansa, että hormoneilla on naisten käyttäytymiseen suuri vaikutus koko kuukauden ajan. Käyttäytymisen lisäksi kuukautiset vaikuttavat myös naisten rahan käyttöön.

Kuukautiskierron puolessa välissä juuri ovuloinnin aikaan naiset tuntevat eniten tarvetta miellyttää vastakkaista sukupuolta omalla ulkonäöllään. Tällöin naiset käyttävät eniten rahaa ja voivat muuttaa hetkellisesti omaa pukeutumistyyliään kiinnittääkseen miesten huomion.

Daily Mail -lehti kertoo Journal of Consumer Psychology -sivustolla julkaistusta tutkimuksesta, jonka mukaan naiset ostavat ovulaation aikaan eniten vaatteita, meikkejä ja muita tuotteita, jotka saavat heidät tuntemaan itsensä viehättävämmiksi. Tällöin nainen haluaa erottua muista naisista ja nostaa asemaansa esimerkiksi kalliiden merkkilaukkujen tai -kenkien avulla.