Valtava hämähäkki pelastettiin kuolemalta – koiranpennun kokoinen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmat koskettavat uutiset turvallisen kodin saaneista löytöeläimistä käsittelevät koiria ja kissoja. Nyt verkossa on sekä ihastuttanut ja kauhistuttanut uutinen hieman toisenlaisesta otuksesta, joka sai uuden kodin Australian Queenslandissa sijaitsevan eläinkodin maatilalta.

Barnyard Betty’s Rescue -eläinkoti pelasti noin vuosi sitten Charlotte-nimisen eläimen varmalta kuolemalta. Charlotte sattuu olemaan hämähäkki ja varsin iso sellainen. Eläinkotia ylläpitävä nainen pelasti ötökän tapetuksi joutumiselta ja päästi sen vapaaksi maatilalleen.

– Charlotte on kaunis, rauhallinen hämähäkki. Se ei ole lainkaan aggressiivinen ja useimpien hämähäkkien tapaan se vain haluaa keskittyä omiin puuhiinsa, syödä ötököitä ja elää rauhassa, Barnyard Betty’s Rescuen Facebook-sivulla kerrotaan.

– Sitä ei olisi tarvinnut tappaa! Hämähäkkiraukat ovat erittäin väärinymmärrettyjä, teksti jatkuu.

Vaikka otus saattaa kokonsa ja ulkonäkönsä puolesta aiheuttaa painajaisia araknofoobikoille, on jahtihämähäkki-lajiin kuuluva Charlotte The Dodo-sivuston mukaan vaaraton ihmisille. Kyseessä on kuitenkin harvinaisen suurikokoinen yksilö, sillä yleensä jahtihämähäkit kasvavat korkeintaan noin 12-senttisiksi.