Taiteilijan hämmästyttävä teos – luuranko piirtää itseään pois

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taiteilija Agelio Batlen tuore teos on herättänyt hämmennystä ja kiinnostusta internetissä. San Franciscon Jack Discher Galleryssa esillä oleva Ash Dancer teos näyttää päällisin puolin aidolta ihmisen luurangolta.

Luuranko on kuitenkin valmistettu grafiitista. Kyseessä on sama aine, jota käytetään lyijykynissä. Aidonkokoinen grafiittiluraanko on asetettu jättimäisen paperin päälle tärisevälle pöydälle.

Luuranko piirtää paperille kuvioita tärinän vaikutuksesta ja häviää samalla hiljalleen pois. Paperille jäävät kuviot tulevat säilymään grafiittiluurangon muistona senkin jälkeen, kun se on kadonnut kokonaan olemattomiin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat