Käärmeitä pakenevasta liskosta tuli internetin sankari

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luontodokumenteissa nähtävät dramaattiset tilanteet ovat parhaimmillaan jännittävämpiä kuin Hollywood-elokuvien takaa-ajot. Twitterissä jaetulla videolla nähdään BBC:n Planet Earth 2 -sarjasta peräsin oleva piinaava kohtaus, joka on saanut some-käyttäjät haukkomaan henkeään.

Videolla pieni lisko onnistuu pakenemaan sitä jahtaavaa käärmettä, vain huomatakseen takaa-ajajansa yhtä nälkäisten lajikumppanien kiinnittäneen siihen huomionsa. Matelijalla ei ole muuta mahdollisuutta, kuin yrittää juosta turvaan päätymättä sitä piirittävien käärmeiden ateriaksi. Seuraa hermoja raastava kamppailu elämästä ja kuolemasta.

Mahdollisesti luontodokumenttien historian parhaaksi kohtaukseksi kuvailtu video jaettiin Twitterissä nopeasti uudelleen yli sata tuhatta kertaa. Videon keräämien kommenttien perusteella kyseessä oli yksi jännittävimmistä tilanteista, jota Twitter-käyttäjät ovat ikinä todistaneet.