Nämä hienovaraiset vihjeet paljastavat stressin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Stressi saa nopeasti sekä ihmisen kehon että mielen voimaan huonosti. Stressaantuneena vastustuskyky heikkenee ja ihminen saa helpommin erilaisia tartuntoja. Aina ihminen ei välttämättä edes tiedosta olevansa stressaantunut ennen kuin oma keho alkaa ilmoittamaan siitä pienillä vihjeillä.

Elite Daily -lehden mukaan ihmisten kannattaa kuunnella pieniä kehon antamia vihjeitä, jotka paljastavat stressin. Stressi alkaa näkymään yleensä ensimmäisenä painon vaihtelussa ja kasvaneissa mieliteoissa erilaisia herkkuja kohtaan.

Stressaantuneena ihmisen ruokahalu voi heikentyä minkä seurauksena myös paino alkaa laskemaan. Toisessa ääripäässä ovat ihmiset, jotka alkavat stressaantuneena herkemmin himoitsemaan makeita ja rasvaisia herkkuja. Stressaantuneena ihmiset aloittavat ja lisäävät myös epäterveellisiä tapoja kuten tupakointia tai alkoholin juomista.