Uskomaton video! Lohet ylittävät autotien uimalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Seattlen lähellä sijaitseva Skokomish-joki tulvii joka vuosi marras-joulukuussa. Ilmiö aiheuttaa sen, että joessa elävät lohet uivat tulva-alueille – olipa vettä vaikka keskellä vilkkaasti liikennöityä autotietä.

Terrence J. Allison on julkaissut Youtubeen videon, jolla nähdään autotien ylittäviä kaloja. Lohet ovat uineet joesta tulvavesien innoittamana maan kamaralle ja pyrkivät sinnikkäästi räpiköiden autotien toiselle puolelle. Paikalliset autoilijat osaavat väistää arvokalojen maihinnousua, mutta ulkopuolisin silmin uimatapahtuma on sangen erikoinen.

Lohi on Washingtonin osavaltion ikoninen eläin. Se on olennainen osa alueen ihmisten elämää, Washgintonin kala- ja villieläinlaitos muistuttaa. Jotkut kalat kuolevat tietä ylittäessään, mutta suurin osa pääsee jatkamaan sukua tulvien ja sadevesien avustamana.