Green Dayn keulahahmo tylyttää: ”Keskity konserttiin, älä kännykkään!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Apple haki taannoin patenttia keksinnölle, joka estäisi konserttien kuvaamisen infrapunasäteiden avulla. Osa esiintyjistä on sanonut suoraan, että puhelimen käyttäminen on hyvin epäkunnioittavaa artistia kohtaan. Nyt Green Dayn keulahahmo Billie Joe Armstrong pyytää ihmisiä keskittymään ennemmin keikkoihin kuin kuvaamiseen.

– Sosiaalinen media voi olla todella surullinen paikka. Näen konserteissamme runsaasti ihmisiä, jotka pitävät kännyköitä kädessään. Te voitte katsoa ruutuja kotonakin. Te voitte kyllä ottaa kuvia, mutta otetaan ennemmin katsekontaktia. Tehdään keikasta kokemus, jota ei pysty ikuistamaan kännykällä, Armstrong tilittää Daily Star -lehdelle.

Kaikki keikkadiggarit tietävät, että yleisön sekaan mahtuu aina niitä, jotka kännykkä sojollaan napsivat konsertista valokuvia tai videopätkiä koko setin ajan ilman, että keskittyisivät katsomaan esitystä omilla silmillään. 44-vuotias rokkari haluaisi, että ihmiset keskittyisivät kuuntelemaan lempikappaletta, eivätkä olisi jatkuvasti kännykkä kädessä. Green Dayn Revolution Radio -albumi ilmestyi viime kuussa.