Hehkuviinisangria on pikkujoulujen trendijuoma

Koti & Asuminen Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Syksy ja talvi ovat punaviinille otollista aikaa. Viinä voi sekoittaa kuumiin juomiin esimerkiksi kaakaon tai glögin kaveriksi. Nyt legendaarinen sangria-juomasekoitus muutetaan lämmittäväksi ja pikkujoulukauteen sopivaksi versioksi.

Glögin voi korvata kuumalla sangrialla, johon sekoitetaan punaviinin ja appelsiinimehun lisäksi hunajaa, neilikkaa, kanelia ja brandya. PureWow-sivuston jakamassa ohjeessa pohjana toimii yksi pullollinen punaviiniä, joka kaadetaan kattilaan. Sekaan lirautetaan yksi desilitra appelsiinimehua, reilu puoli desilitraa hunajaa, kaksi viipaloitua appelsiinia, kaksi kanelitankoa ja neljä neilikkaa.

Sekoita aineet keskenään ja lämmitä keskilämmöllä kuumaksi. Älä keitä. Kun juomaseos on kuumennut tasaisesti, sekoitetaan joukkoon noin desilitran verran brandya. Kaada lämmin hehkuviinisangria laseihin ja tarjoile.