Kello pyörittelee silmiään – saatko sinä selvää mitä kello on?

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset katsovat nykyään kellonajan puhelimensa näytöltä. Silti seinä- tai pöytäkello ovat kodin perusvarusteita, joita tulee vilkaistua vaistonomaisesti. Kodin ajannäyttäjän ei kuitenkaan tarvitse olla tylsä.

Olemme esitelleet upeita kelloja ennenkin, mutta nyt valokeilaan pääsee hauska pyöriviä silmiä esittävä pöytäkello. Kellonaikaa näyttävät mustat ympyrät, jotka ovat kuin kaksi tapittavaa silmää. Vasen silmä näyttää tunteja ja oikea minuutteja. Amazon-verkkokaupassa myynnissä olevan kellon nimi on G-P Creative Rotating Eyes Desktop Alarm Clock.

Kellot olivat aikojen alussa pelkästään maahan pystytettyjä keppejä, jonka varjon perusteella pystyttiin määrittelemään, kuinka suuri osa päivästä oli jo kulunut ennen auringonlaskua. Tikun jälkeen keksittiin aurinkokello noin 3.500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Egyptiläiset käyttivät 3.400 vuotta sitten vesikelloja ja tiimalasi keksittiin 700-luvulla. Rannekellot yleistyivät vasta 1800-luvulla, ja ne syrjäyttivät taskukellot ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

amazon.com
amazon.com