Nuoret aikuiset säästävät mieluummin matkailuun kuin omaan asuntoon

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Majoituspalveluita tarjoava Airbnb-sivusto on toteuttanut kyselyn, jonka mukaan puolet 18–34-vuotiaista brittiläisistä pitää matkustelua tärkeämpänä kuin oman asunnon ostamista. Nuoret suosivat omatoimimatkoja, joilla he voivat elää ja viettää aikaansa paikallisten tavoin.

Peräti 81 prosenttia Airbnb:n kyselyyn vastanneista haluaa räätälöidä itselleen jokaisella matkustuskerralla uudenlaisen ja uniikin loman. Nuoret etsivät lomamatkoillaan ainutkertaisia kokemuksia, ja he haluavat päättää itse seikkailuistaan.

Reissaamiseen hurahtaneet työskentelevät ahkerasti säästäkseen rahaa matkustamiseen. Pysyvät statussymbolit eivät niinkään kiinnosta, kuten auton tai asunnon hankkiminen ja omistaminen, Daily Mail uutisoi.

Y-sukupolvi on peräti kolme kertaa kiinnostuneempi tutkimaan maailmaa ja opettelemaan uusia taitoja kuin heitä edeltävä X-sukupolvi. Airbnb:n mukaan status rakennetaan nykyisin kokemusten, eikä omistusten ympärille. Yhä useampi nuori asuu vanhempiensa luona.