Älä usko krapulamyyttejä – nämä eivät paranna oloasi

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juhlia seuraavana päivänä olo voi olla sellainen, että sängystä ylös nouseminen ja kävelylenkille lähteminen ovat viimeisiä asioita, joita tekisi mieli tehdä. Pieni reippailu voi kuitenkin olla juuri se asia, joka saisi pahan olon lähtemään pois.

Lääkäri Aaron Michelfelder kertoi Men’s Health -lehden mukaan, että ihmisten ei tulisi yrittää nukkua krapulaansa pois. Univajeeseen nukkuminen auttaa, mutta huonoon oloon ei niinkään. Alkoholi poistuu kehosta pääasiassa hengityksen ja virtsan kautta, minkä vuoksi pieni kävely ulkona ja runsaan nesteen juominen ovat paras lääke huonoon oloon.

Moni uskoo, että aamukahvi parantaa krapulan, mutta useissa tapauksissa se vain huonontaa oloa. Jos krapula on aiheuttanut etovan olon, se luultavasti pahenee kahvin juomisen myötä. Kahvi on niin hapokasta, että se voi saada huonovointisen lopulta oksentamaan.