Pitkät päällä turhaan ajavia pelotellaan tarrojen avulla

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet kiinalaiset autoilijat ovat kyllästyneet ihmisiin, jotka ajavat heidän perässään pitkät valot päällä. Nyt jotkut kuljettajat ovat alkaneet vastaamaan pitkät päällä ajaville pelottavien tarrojen avulla.

Kiinalaisissa verkkokaupoissa myydään autojen takaikkunoihin kiinnitettäviä, pimeässä hohtavia tarroja. Kun pitkät ajovalot osuvat tarralla peitettyyn takaikkunaan, ilmestyy siihen kummitusten ja vampyyrien kuvia. Joissain tarroissa viesti on tosin selvempi, sillä esimerkiksi Taobao-verkkokaupassa myydään tarroja joissa takana ajavaa kehotetaan laittamaan ”v*tun pitkät valonsa” pois.

Mashable-sivuston mukaan paikalliset viranomaiset eivät ole innoissaan säikyttelyyn tähtäävistä tarroista, sillä niiden pelätään johtavan liikenneonnettomuuksiin. Shandongin maakunnassa poliisit ovat alkaneet jopa sakottamaan takaikkunaansa pelottavan tarran liimanneita kuljettajia. Pekingissä tarrojen liimaaminen ei ole kiellettyä, mutta kuljettaja saattaa joutua niiden käytöstä vastuuseen onnettomuuden tapauksessa.

Taobao
Taobao
Taobao
Taobao

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.