Tutkimus: Selfiet parantavat lomamuistoja 40 prosentilla

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teksasin yliopisto on toteuttanut majoituspalvelusivusto HomeAwayn kanssa tutkimuksen, jonka mukaan selfiet voivat tehdä lomamatkasta ikimuistoisemman. Tulosten mukaan ihmiset muistavat lomalla tapahtuneita asioita ja kokemuksia paremmin, mikäli ovat napsineet omakuvia esimerkiksi nähtävyyksien luona.

Selfie-kuvia ottavat lomailijat muistavat jopa 40 prosenttia enemmän matkastaan kuin he, jotka eivät ota omakuvia reissun aikana. Myös matkailijan innostuneisuus ja avoimuus vaikuttaa reissun onnistumiseen ja lomamuistoihin myönteisesti. Sen sijaan yli kaksi tuntia päivässä puhelintaan tuijottavat reissaajat ovat vaarassa unohtaa matkalla tapahtuneita yksityiskohtia.

Samassa tutkimuksessa todettiin, että kannettavat tietokoneet on hyvä jättää kotiin reissun ajaksi, mikäli haluaa saada matkastaan enemmän irti. Lomamatkaan käytetyllä rahasummalla ei sen sijaan ole väliä muistojen syntymisen kanssa. Tutkimukseen osallistui 700 ihmistä, HomeAway uutisoi.